gravatar

Un numar de 12 sate din judetul Botosani sunt inca izolate, iar 18 drumuri judetene sunt blocate

12 sate din judetul Botosani sunt inca izolate din cauza zapezii, iar 18 drumuri judetene sunt de asemenea blocate in Botosani, Vaslui, Neamt, Bacau, Calarasi si Vrancea, rezulta dintr-o nota discutata in sedinta de sambata a Guvernului.
Din totalul drumurilor judetene blocate, opt sunt in Botosani, cinci in Vaslui, doua in Neamt si cate unul in Bacau, Calarasi si Vrancea.

"Nu exista drumuri nationale, cai ferate, cai de navigatie fluviale sau puncte de trecere frontiera inchise. In cursul zilei de 21 decembrie, masura suspendarii cursurilor a ramas in vigoare pentru patru unitati din Botosani si sase unitati din Galati", informeaza Guvernul.

Miercuri seara, premierul Victor Ponta a declarat ca toate drumurile nationale din zona Botosani vor fi deblocate in noaptea de miercuri spre joi, iar drumurile judetene vor fi libere joi.

Sambata, Guvernul a decis sa scoata din rezervele de stat 20 tone motorina pentru judetul Botosani si 19,5 tone motorina pentru judetul Vrancea.

Marti, ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a anuntat ca a propus premierului ca Guvernul sa scoata de la rezerva de stat o cantitate totala de 100 tone motorina pentru a fi folosita de catre utilajele de deszapezire din judetele Botosani, Neamt, Suceava, Vaslui si Iasi.

sursa: protv