gravatar

Cat de periculoasa este dependenta de ciocolata. Psihologii romani trag un semnal de alarma

Vin sarbatorile si ispitele culinare sunt pe masura. Iar ceea ce pare un rasfat dulce, poate ascunde pericole nebanuite pentru sanatate.
La obisnuitele avertismente ale medicilor, se adauga acum semnalul de alarma, tras de psiohologi. Numarul dependentilor de ciocolata este in crestere. Deprimati si stresati, tot mai multi romani se refugiaza in dulciuri si au nevoie de ajutor specializat.

"Mananc foarte multa ciocolata, cu ea ma trezesc cu ea adorm. As fi in stare sa renunt la orice fel de mancare, dar nu la ciocolata", a declarat un pacient roman.

Carina are 17 ani si, in lupta cu kilogramele, a abordat alta strategie: "Pai, vazand ca pe un plan nu a mers, alimentar si cu sala m-am gandit sa le iau pe toate trei ca la carte, atat psiholog, cat si alimentar cat si sala, sportul."

"Atat eu, cat si antrenorul de fitness tinem un jurnal pentru monitorizeaza pacientilor, in urma caruia stim exact ce consuma fiecare pacient si cum se coreleaza activitatea sa cu rezultatul pe care il obtinem", a declarat Adrian Copcea, nutritionist.

Timp de 6 luni dependentii se pot baza pe un trio de nadejde. Insa nici costurile nu sunt de neglijat. Nutritionist 600 de euro, psiholog - 1000 de euro, iar pentru antrenorul de fitness alti 1300 de euro. Cei 3.000 de euro in final ne ajuta sa scapam de nevoia de dulce.

Si situatia nu pare deloc imbucuratoare. Numai la Cluj, zeci de pacienti au apelat deja la serviciile psihologilor cu speranta ca acestia ii vor ajuta sa scape de dependenta.

sursa: protv